top of page

LLIBRES

        1

 

Conxita Badia 1897-1997.
Centenari del seu naixement
Institut Català de la Dona, 1997.
Gent Nostra, Editorial Infiesta, 2001.

Deixebla d'Enric Granados, va ser una de les cantants més destacades de la primera meitat del segle XX i va conrear el lied i la cançó dels principals compositors, que va interpretar per Europa i per Amèrica. L'Institut Català de la Dona va publicar aquest llibre el 1997 i el 2000 el va reeditar l'editorial Infiesta -Col. Gent Nostra. Inclou el record de molts músics i personalitats de l'època i moltes fotografies de l'arxiu documental d'aquesta gran artista.

Gaspar Cassadó, la veu del violoncel
Amalgama editorial, 2000.

Gaspar Cassadó va ser un dels violoncel·listes més reconeguts del segle XX. Va ser deixeble de Pau Casals i va dur a terme una exitosa carrera internacional. A més d'intèrpret, també va ser compositor de moltes obres que ja formen part del repertori per a aquest instrument. Aquest llibre va ser publicat per editorial Amalgama el 2000 en català i en castellà i compta amb un pròleg del seu deixeble Marçal Cervera. 

Acadèmia Granados-Marshall. Cent anys d'escola pianística a Barcelona
Acadèmia Marshall, 2001.

Publicat en motiu del centenari de l'acadèmia de música que va fundar el pianista i compositor Enric Granados, que va continuar el seu deixeble i amic Frank Marshall i, després, la gran pianista Alicia de Larrocha. Es una edició que inclou el text en castellà i en anglès, i està il·lustrat per moltes imatges de l'arxiu documental d'aquesta escola.

        2

 

        3

 

Cuixart, biografia inacabada
Parsifal edicions, 2003.

Biografia del pintor Modest Cuixart que es va publicar el 2003, per Parsifal Editors. Explica la seva trajectòria vital i artística des dels orígens familiars, la fundació del grup Dau al Set, la seva projecció internacional, fins a l'etapa última a Palafrugell. Cuixart és un dels pintors catalans més destacats de la segona avantguarda del segle XX.

Alicia de Larrocha. Notas para un genio
ALBA, 2016.

La primera biografia de la pianista Alicia de Larrocha (1923-2009) elaborada amb els documents que formen part del seu arxiu privat. Fa un recorregut per la seva carrera de més de setanta anys, entre el 1929 i el 2003, amb més de quatre mil concerts i un centenar de gravacions. El llibre conté un pròleg a càrrec d'André Previn, una presentació de la seva filla Alicia Torra, i un CD amb obres interpretades en directe.

             4

 

             5

 

             6

 

Granados, el so de la mirada. 
Pagès Editors, 2016.

Aquest llibre commemora l'any del centenari de la mort d'Enric Granados (1867-1916) i en el 150 aniversari del seu naixement el 2017 fent un recorregut per la seva vida i la seva obra a través de la reproducció d'una gran selecció de documents del seu fons al Museu de la Música de Barcelona, la Biblioteca de Catalunya i l'Acadèmia Marshall i d'altres arxius històrics. 

bottom of page